foto-3A

Muzikale biografie van Francine Kersten

Francine Kersten studeerde in 1991 af als muziekdocent aan het Conservatorium van Rotterdam. Tijdens haar studietijd speelde ze altsaxofoon in popbands en piano in jazzformaties. Daarna studeerde ze drie jaar jazz-piano aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam en richtte ze haar eigen jazzkwintet en trio Cherrybop op.

Verder werkte ze als pianiste bij zang-, dans- en theaterklassen en gaf les aan muziekscholen en kunstinstituten.

Van 1993 tot 2002 werkte ze als radioproducer en programmamaker voor ConcertZender en NPS en vier jaar als assistent van componist Louis Andriessen.

In 2004 componeerde ze muziek voor de korte animatiefilm Window with a View in het kader van haar masterstudie Sound & Music Production. De film werd gemaakt door de in Duitsland woonachtige regisseuse Vera Lalyko.

Van 2010 tot 2012 zong ze in vocale groep Angels in Amsterdam: een groep van zestien eigenzinnige zangeressen, gespecialiseerd in wereldmuziek. Onder leiding van Tania Lina brengen zij elk jaar een eigen voorstelling uit in het theater.

Momenteel heeft ze haar eigen lespraktijk in Amsterdam Centrum en Amsterdam Noord en treedt ze op als pianiste i.s.m. het Boptale Trio.